ICDL چیست؟
ICDL مخفف **International Computer Driving License** به معنی گواهینامه بینالمللی کاربری کامپیوتر است که به منظور ارتقای دانش عملی در مهارتهای هفتگانه استفاده از کامپیوتر ارائه میشود.
تاریخچه ICDL
آموزش ICDL یک برنامه آموزشی است که از سال 1997 توسط بنیاد اروپایی هدایت میشود. این مدرک به عنوان یک مدرک بینالمللی فناوری اطلاعات و ارتباطات شناخته میشود.
اعتبار مدرک ICDL
مدرک ICDL از طرف سازمانها و ارگانهای دولتی، انجمنهای انفورماتیکی، شرکتهای تجاری و کسب و کارهای بزرگ و کوچک مختلف به عنوان مدرکی بر اثبات مهارتهای کار با کامپیوتر شناخته میشود. احتمالاً آگهیهای استخدامی مختلفی را دیدهاید که در آنها یکی از مهارتهای مورد نیاز متقاضیان، مهارت ICDL و داشتن مدرک مهارتهای هفتگانه ICDL است.
استاندارد جهانی ICDL
در حال حاضر مهارتهای ICDL به مدرک استانداردی تبدیل شده که در کشورهای مختلف کاربرد دارد و برنامه درسی آن مشابه دروس ECDL است. ECDL همان ICDL است با این تفاوت که در اروپا به این نام شناخته میشود.
مهارتهای هفتگانه ICDL
معمولاً آموزشهای ICDL را به 7 دسته کلی تقسیمبندی میکنند که در زیر به طور خلاصه با این مهارتها آشنا خواهید شد:
1. **IT**: یادگیری مفاهیم اولیه فناوری اطلاعات، نرمافزار، سختافزار، شبکههای اطلاعاتی و رایانه.
2. **Windows**: آشنایی با ویندوز به عنوان یکی از محبوبترین و پرکاربردترین سیستمعاملها. یادگیری استفاده از ویندوز، مدیریت فایلها و فولدرها و یادگیری بخشهای مختلف آن.
3. **Word**: واژهپرداز ورد، یکی از پرکاربردترین نرمافزارهای مجموعه مایکروسافت آفیس است. کاربران با نحوه استفاده از آن، تایپ، تنظیم و چاپ متون و اشکال مختلف آشنا میشوند.
4. **Excel**: اکسل، نرمافزار صفحه گسترده برای محاسبات عددی، حسابرسی، نمودار و استفاده از فرمولهای ریاضی است. کاربران با نحوه فرمولنویسی و محاسبات در اکسل آشنا خواهند شد.
5. **Access**: اکسس یکی از نرمافزارهای آفیس است که برای مدیریت پایگاه داده استفاده میشود. کاربران نحوه ورود اطلاعات به پایگاه داده، مدیریت پایگاه داده، ساخت کوئری و پرسشنامه را فرا میگیرند.
6. **PowerPoint**: یکی از محبوبترین نرمافزارها برای ارائه مطالب پاورپوینت است. کاربران با ساخت اسلایدها و تنظیمات مختلف آن برای ارائه مطالب آشنا میشوند.
7. **Internet**: در این بخش، کاربران با اینترنت، ارتباطات، جستجو در اینترنت و تنظیمات مختلف ویندوز و مرورگرها آشنا میشوند.
این مهارتها به کاربران کمک میکنند تا در دنیای دیجیتال امروز مهارتهای لازم برای کار با کامپیوتر و نرمافزارهای مختلف را به دست آورند و در حرفههای مختلف موفقتر عمل کنند.